project2
Start
Start
Nieuws
Start
Links
Nieuws
Contact
Gastenboek

B.C. Reijersdam

Voorgaande weken seizoen 2017-2018

Week-11

 Webmaster: Ad Hoekman

Titelaspiraties van dagteam biljartclub Reijersdam over.

In een dramatisch verlopen wedstrijd voor het dagteam van BC Reijersdam verloren de biljarters van het dagteam zicht op het kampioenschap in poule D van dagcompetitie KNBB-district Zwolle. Donderdagmiddag in het wijkcentrum Reyersdam moest het team het opnemen tegen DOS/Hattem, welk team in de onderste helft van de ranglijst staat. Maar zoals vaak gebeurd, kwam dit team zeer verrassend voor de dag, drie spelers van DOS bereikten moyennes die zich waarschijnlijk dit seizoen nog niet behaald hebben, maar het betekende voor drie spelers van BC Reijersdam een nederlaag. Alleen Albert Plender boekte een winstpartij met een moyenne van 6.32. De spelers van BC Reijersdam speelden niet eens slecht, Rens Jager speelde een moyenne van 3.00 en scoorde 7 punten, doch zijn tegenstander Gerrit Agterhuis behaalde een moyenne van 2.62 en maakte de partij in 21 beurten uit, Martin ten Hove had een moyenne van 1.67 en scoorde 6 punten, maar ook zijn  tegenstander Jan Pot was in 21 beurten uit met een moyenne van 2.43, Johan de Leeuw speelde zelfs boven zijn normale moyenne, hij scoorde een moyenne van 1.75 en 6 punten, doch zijn tegenstander Bert Kraay maakte de partij in 16 beurten uit en scoorde een moyenne van 2.44. Zo lijken de titelkansen door een 31-42 nederlaag verkeken voor BC Reijersdam.

In de C3 klasse speelde Rijersdam 2 thuis tegen De Koetsier 3 uit Hoogeveen en won met 30-24, Gerrit van Vlijmen won met een moyenne van 2.79 en Alie Hollander won met een moyenne van 1.09.

In de C4 klasse speelde Reijersdam uit tegen ’t Akkertien 2 uit Vollenhove en er werd verloren met 30-26. Alleen Wim Kars kon zijn partij winnen met een moyenne van 1.42.

Week 10

Dagteam biljartclub Reijersdam verliest strijd om koppositie.

In een rechtstreeks duel om de koppositie in poule D van de KNBB-district Zwolle heeft het dagteam van BC Reijersdam een kleine nederlaag geleden tegen BV De Ghesellen uit Emmeloord. In Emmeloord werd het 42-39 voor De Ghesellen, die hiermede de koppositie overnam met nog twee wedstrijden te spelen hebben ze een voorsprong van 2 punten op BC Reijersdam. In de wedstrijd tegen De Ghesellen won Albert Plender door aan het einde van zijn partij magistraal terug te komen in de wedstrijd, hij won met een moyenne van 4.14, ook Martin ten Hove won zijn partij, zij het met klein mogelijks verschil van één carambole, zijn moyenne was 2.13, Rens Jager stelde enigszins teleur door zijn partij te verliezen met slechts een moyenne van 2.69 en hij scoorde 8 punten, ook ging het Wim Kars niet goed in zijn partij, hij verloor met een moyenne van 1.07 en scoorde 7 punten.

In de C1 klasse won BC Reijersdam weer eens. De thuiswedstrijd tegen Z.B.C. uit Zwolle werd met 31-25 gewonnen. Albert Plender won met een moyenne van 6.09 en Mario Hollander won met een moyenne van 5.20 en ook hier kwam Rens Jager niet tot winst, hij verloor met een moyenne van 2.48 en scoorde 9 punten.

In de C3 klasse verloor Reijersdam 2 de uitwedstrijd tegen De Pomerans 3 uit Zwolle met 32-27. Alleen Alie Hollander won haar partij, moyenne 1.07, Gerrit van Vlijmen (moyenne 1.26) verloor en scoorde 8 punten en ook Naomi Struijk (moyenne 1.27) verloor haar partij en scoorde 7 punten.

In de C4 klasse speelde BC Reijersdam 3 de uitwedstrijd tegen S.M.R. 2 uit Hattem en won met 24-33. Herman Segveld, moyenne 1.22 en Marja Heeringa, moyenne 0.74 wonnen en Patrick Koster verloor met een moyenne van 0,93 en scoorde 9 punten.

Week 9

Maximale score dagteam biljartclub Reijersdam.

Donderdagmiddag speelde het dagteam van biljartclub Reijersdam in het wijkcentrum Reyersdam tegen BV Tholen 1 uit Emmeloord en er werd gewonnen met de maximale score van 48 punten, de tegenstander scoorde 23 punten. Alle vier spelers van BC Reijersdam wonnen hun partij, Rens Jager met een moyenne van 3.81, Martin ten Hove met een moyenne van 2.68, Wim Kars speelde een moyenne van 2.15 en Ben Wielandt behaalde een moyenne van 1.87. Door dit resultaat werd de koppositie in poule D van de KNBB-district Zwolle wederom overgenomen met 1 punt voorsprong om nummer 2 BV De Ghesellen uit Emmeloord, welke tegenstander BC Reijersdam a.s. maandag in Emmeloord ontmoet.

In de C1 klasse leed het team van BC Reijersdam wederom een nederlaag, nu werd de uitwedstrijd tegen DOS/Hattem 1 verloren met 32-24. Alleen Rens Jager wist de eer te redden door te winnen met een moyenne van 2.76, Albert Plender scoorde een prima moyenne van 7.83 doch kon niet winnen, hij scoorde 6 punten, dit aantal scoorde ook Mario Hollander maar speelde met een moyenne van slechts 3.00.

In de C3 klasse speelde BC Reijersdam 2 de thuiswedstrijd tegen de koploper in C3 klasse A BV De Pol 1 uit Zwolle. Het werd een remise van 29-29, alleen Alie Hollander kon de volle winst pakken met een moyenne van 1.40, Naomi Struijk speelde een moyenne van 2.37 en scoorde 9 punten en Wim Kars speelde een moyenne van 1.10 en scoorde 8 punten.

In de C4 klasse speelde BC Reijersdam 3 ook een thuiswedstrijd en wel tegen stadgenoot BV De IJssel 2. Hier werd ook de punten gedeeld en de uitslag werd ook 29-29. Patrick Koster (moyenne 1.32) won van Remco de Velde (moyenne 1.23), Herman Segveld (moyenne 0.91) won van Jelte Sijtsma (moyenne 0.65) en Marja Heeringa (moyenne 0.62) verloor haar partij van Harrie Klumper (moyenne 1.67).


Week 8

Matige resultaten teams biljartclub Reijersdam deze week.

Om te beginnen met het C1 team van BC Reijersdam, vorige week een klinkende overwinning met een maximale score, deze week werd de thuiswedstrijd in het wijkcentrum Reyersdam een teleurstellende nederlaag. Tegen DOS/Hattem 2 werd met 22-28 verloren. Ondanks fysieke problemen stond Albert Plender toch aan de biljarttafel, hij had beter rust kunnen nemen, want het werd een zeer teleurstellende partij voor hem, met een voor hem zeer slechte moyenne van 3.00 en een score van 3 punten. Op de andere tafel speelde Rens Jager een zeer goede partij en won met een moyenne van 6.33. Ook Mario Hollander kon niet goed in de partij komen en verloor met een moyenne van 4.36 en scoorde 7 punten. Theoretisch is er nog uitzicht op een goede klassering, maar dat zal in de praktijk zeer moeilijk worden.

Ook het dagteam van biljartclub Reijersdam had geen goede dag. De uitwedstrijd tegen ’t Akkertien uit Vollenhove werd nipt verloren, doch de score was niet goed voor het team. Het dagteam verloor met 35-34. In de oorspronkelijke opstelling ontbraken Rens Jager en Ben Wielandt, hun plaatsen werden ingenomen door Albert Plender (weer in goeden doen) en Wim Kars. Albert Plender deed wat van hem verwacht werd, speelde een sterke partij met een moyenne van 9.23 en liet zijn tegenstander kansloos. Wim Kars deed het een stuk minder, verloor kansloos met een moyenne van 1.19 en scoorde maar 5 punten, dezelfde score van 5 punten had Martin ten Hove, die met een moyenne van 1.45 teleurstelde en dus ook verloor. Good old Johan de Leeuw verraste eenieder door zijn partij te winnen met een moyenne van 1.03. Het team verloor de koppositie in poule D en staat 2 punten achter op de nieuwe koploper De Ghesellen uit Emmeloord.

Het C3 team van BC Reijersdam speelde een uitwedstrijd tegen B.V.V. uit Vollenhove. De wedstrijd werd gespeeld in een nare sfeer en Reijersdam 2 speelde gelijk met 28-28. Echter het team scoorde te weinig punten om aansluiting met de top te behouden. De enige winstpartij kwam op naam van Alie Hollander, die met een moyenne van 1.40 won. Gerrit van Vlijmen scoorde 8 punten en een moyenne van 2.05, ook Wim Kars scoorde 8 punten en een moyenne van 1.10.


Week 7

Naomi Struijk (BC Reijersdam) eervolle 4e.plaats

NK 1e.klasse libre Jeugd.

In Heukelum werd dit weekend gespeeld het Nederlandse kampioenschap jeugd 1e.lasse libre. Naomi Struijk van de biljartclub Reijersdam speelde een prima toernooi . Zij kwam net tekort voor een podium plaats maar eindigde op een eervolle 4e. plaats, met een moyenne van 1.92 en 8 partij punten, en een hoogste partij moyenne van 3.12.

Als enigste deelnemer slaagde zij er in om de uiteindelijke kampioen Cedric Thiessen te verslaan en wel in 17 beurten , zij eindigde als hoogst geklasseerde dame.


Dagteam biljartclub Reijersdam handhaaft koppositie.

In poule D van de dagcompetitie KNBB-district Zwolle moest het team van BC Reijersdam de uitwedstrijd tegen BV De Ghesellen 2 spelen. Het werd een moeizame 37-38 overwinning. Martin ten Hove was goed in vorm en met een goed moyenne van 3.40 won hij zijn partij, ook Ben Wielandt won zijn partij met een moyenne van 1.72. Rens Jager bleef ver beneden zijn niveau, speelde slechts een moyenne van 2.67 en verloor zijn partij en scoorde 6 punten. Ook Wim Kars kon zijn normale niveau niet halen, hij verloor met een moyenne van 1.20 en scoorde 8 punten. Ondanks deze matige overwinning bleef het team de ranglijst aanvoeren in poule D.

Het C1 team speelde een uitwedstrijd tegen DOS/Hattem 3 een titelkandidaat voor de C1 klasse en het werd een grandioze overwinning voor het team van BC Reijersdam. Het werd een maximale score van 36 punten voor BC Reijersdam tegen 13 punten voor DOS. Alle drie spelers van het C1 team BC Reijersdam speelden een sterke partij en wonnen dus, Albert Plender scoorde een moyenne van 10.00, Mario Hollander een moyenne van 6.19 en Rens Jager scoorde een moyenne van 5.33. Het team steeg nu naar de derde plaats in de C1 klasse.

Het C4 team van BC Reijersdam speelde in het wijkcentrum Reyersdam tegen Z.B.C. 5 uit Zwolle en won met 29-26. Patrick Koster, moyenne 1.28 en Herman Segveld, moyenne 0,91, zorgden voor de winst partijen. Vrijdagavond speelde het team de inhaalwedstrijd tegen U.B.C. 2 ook in het wijkcentrum, doch nu werd het een nederlaag van 27-35. Alleen Herman Segveld kon nog een remise spelen met een moyenne van 1.56 en scoorde dus 11 punten, Wim Kars kwam niet verder dan een moyenne van 0.95 en 9 punten en Marja Heeringa kwam tot een moyenne van 0.53 en 7 punten.


Week 6

Albert Plender (Biljartclub Reijersdam) kampioen 1e.klasse libre van het gewest Noord-Oost Nederland.


Afgelopen weekend speelde Albert Plender(BC Reijersdam) om het gewestelijke kampioenschap 1e.klasse libre , dat werd gehouden in het biljartcentrum te Sneek. Nadat hij al ongeslagen districtskampioen van de KNBB district Zwolle in deze klasse was geworden, werd hij ook ongeslagen kampioen van het gewest Noord-Oost Nederland en wij won hij alle 7 partijen, met een moyenne 5.56.

Hij plaatste zich hiermede voor de Nederlandse kampioenschappen 1e. klasse libre welke van 16 t/m 18 maart wordt gehouden bij BV 75 te Leusden.

Rens Jager (BC Reijersdam) speelde dit weekend in Emmeloord bij biljartvereniging Tholen om het districtskampioenschap 3e. klasse bandstoten. Het werd een spannende wedstrijd , daar in de laatste ronde nog 3 spelers kans op het kampioenschap hadden, Rens Jager stond het er beste voor door ongeslagen aan de laatste ronde te beginnen. Echter in de laatste ronde moest hij zijn meerdere erkennen aan de uiteindelijke winnaar Roy Regeling (BV Tholen), die door een betere moyenne kampioen werd. Roy Regeling had een moyenne van 2.25 en Rens Jager een moyenne van 2.15 en beiden behaalden 12 wedstrijdpunten, Rens Jager werd hiermede 2e. en plaatste zich voor de gewestelijke kampioenschap Noord-Oost Nederland 3e. klasse bandstoten van 13 t/m 15 april in Ane.


Dagteam Biljartclub Reijersdam herovert koppositie.

Donderdagmiddag speelde het dagteam van BC Reijersdam de thuiswedstrijd in het wijkcentrum Reyersdam tegen BV Ens 2 en won deze wedstrijd met 45-31. Door deze overwinning heroverde het team de koppositie in poule D van het Dagbiljart KNBB-district Zwolle. Rens Jager won met een moyenne van 3.48, Wim Kars versloeg zijn tegenstander met een moyenne van 1.19 en Ben Wielandt won met een moyenne van 1.65, Johan de Leeuw bleef steken op een score van 9 punten en een moyenne van 1.19.

In de C1 klasse deed het team van BC Reijersdam goede zaken door de thuiswedstrijd tegen De Bleistarte 1 uit Zwartsluis met 32-28 te winnen.  In de partij van Albert Plender leek het er niet op dat hij de partij zou winnen, doch zijn tegenstander maakte een fout bij zijn serie-americaine, waarop Albert alsnog de partij kon winnen met een moyenne van 6.67. Ondanks een slechte partij kon Rens Jager winnen met een moyenne van 2.35, Harry Winkeler speelde een goede partij doch zijn tegenstander was in zeer goede vorm, Harry scoorde 8 punten en een moyenne van 2.91.

In de C3 klasse speelde Reijersdam thuis tegen Z.B.C. 4 uit Zwolle en in een spannende wedstrijd werden de punten gedeeld, uitslag 28-28. Gerrit van Vlijmen won met een moyenne van 2.12, Wim Kars speelde remise (11 punten) met een moyenne van 1.16 en Alie Hollander was niet in haar beste vorm en verloor met een score van 5 punten en een moyenne van slechts 0.53.


Week-5

Dagteam biljartclub Reijersdam verliest koppositie.

Ondanks een 36-38 overwinning in de uitwedstrijd tegen BV Steenwijk moest het dagteam van BC Reijersdam de koppositie in poule D van Dagbiljart KNBB-district Zwolle afstaan aan stadgenoot V.A.G., welke nu met 2 punten voorsprong de ranglijst in poule D aanvoeren. In Steenwijk boekte Rens Jager een overwinning met een moyenne van 4.00 en ook Martin ten Hove won met een moyenne van 1.82, doch Wim Kars verloor en scoorde slechts 6 punten en Johan de Leeuw verloor ook en scoorde 8 punten.

In de C1 klasse boekte Reijersdam een overwinning, vrijdagavond werd in Steenwijk tegen BV Steenwijk 2 met 29-31 gewonnen. Alleen Rens Jager pakte de volle winst en een matige partij met een moyenne van 2.86, Mario Hollander maakte in de na beurt nog een remise en scoorde 11 punten en een moyenne van 5.20, Albert Plender had veel last van lichamelijk ongemak verloor kansloos zijn partij en scoorde 6 punten en een moyenne 5.94.

In de C4 klasse boekte Reijersdam 3 een eclatante 16-36 overwinning op plaatsgenoot K.B.C. 2. Gerrit van Vlijmen (moyenne 3.06) versloeg Ronald Noordman (moyenne 0.94), Herman Segveld (moyenne 1.56) won van Paul Sleurink (moyenne 0.48) en Marja Heeringa (moyenne 0,54) won van Simone Westerink (moyenne 0.43).


Week 4

Dikke nederlaag C1 team biljartclub Reijersdam.

Dinsdagavond speelde het C1 team van BC Reijersdam de thuiswedstrijd in het wijkcentrum Reyersdam tegen De Kolonie 2 uit Wilhelminaoord. Het werd een ontluisterende nederlaag van 20-36. Geen der spelers van Reijersdam 1 was in staat om een partij te winnen, in een marathon van 2 ½ uur verloor Albert Plender met een moyenne van 5.11 en scoorde 6 punten. Ook de andere spelers Mario Hollander, moyenne 3.17 en Rens Jager, moyenne 2.82 kwamen niet tot winst en scoorden elk 7 punten. De aansluiting met de kopposities is voorlopig even uit zicht.

Reijersdam 2 deed het echter uitstekend in de C3 klasse door U.B.C. uit Uffelte in Uffelte met 21-36 te verslaan en behield daarmede de aansluiting met de kopposities. Over de overwinning zorgden Gerrit van Vlijmen, moyenne 1.96, Wim Kars, moyenne 1.19 en Alie Hollander moyenne 1.06.

Reijersdam3 speelde in de C4 klasse een thuiswedstrijd tegen De Pol 3 uit Zwolle en won met 30-27. Hier zorgden Patrick Koster, moyenne 1.08 en Herman Segveld, moyenne 1.03 voor de winst.

Het dagteam van BC Reijersdam leed een thuisnederlaag tegen het laaggeplaatste BV Tholen 2 uit Emmeloord. Het werd 39-43 voor de Emmeloorders. Alleen Wim Kars was succesvol met een overwinning en een moyenne van 1.87. De overige drie spelers, Rens Jager, moyenne 3.04, Martin ten Hove, moyenne 1.81 en Ben Wielandt, moyenne 1.39, scoorden alle drie 9 punten. Het team blijft nog aan kop in poule D, doch de voorsprong slinkt naar nog maar 5 punten.


Week 3

Dagteam Biljartclub Reijersdam pakt winst in derby.

Het dag team van biljartclub Reijersdam geen op bezoek bij plaatsgenoot K.B.O. en kwam tot winst met 35-38.

Rens Jager kwam in de partij tegen Gerrit Fix(moyenne 1.21) tot een serie van 37 caramboles waarna het verzet van Fix was gebroken en Rens Jager finishte in 14 beurten met een moyenne van 5.71, Bertus Krabbe, moyenne 1.37 was de meerdere van Martin ten Hove, moyenne 1.47 en scoorde 12 punten voor de K.B.O., Ben Wielandt , moyenne 1.34, scoorde 12 punten voor BC Reijersdam door te winnen van Bart Hendriks, moyenne 0.78, de partij tussen de Gerard Wezenberg, moyenne 0.97 en Johan de Leeuw, moyenne 0.93, werd in het voordeel van de 82 jarige Wezenberg beslist die de 81 jarige De Leeuw de baas bleef en dus 12 punten scoorde voor de K.B.O. Eindstand 35-38.

In de C1 klasse leed het team van BC Reijersdam een nederlaag door de uitwedstrijd tegen H.B.C. 2 uit Hoogeveen met 32-26 te verliezen. Alleen Rens Jager wist een winstpartij te boeken met een moyenne van 3.08. Mario Hollander liet de winst glippen door een misser om de laatste drie caramboles te maken, hij scoorde een moyenne van 6.35 en 9 punten, Harry Winkeler had het moeilijk om naar een lange afwezigheid weer in zijn spelritme te komen, hij scoorde slechts een moyenne van 1.91 en 5 wedstrijdpunten.

In de C3 klasse leed BC Reijersdam 3 een zeer gevoelige nederlaag van 18-36 in de thuiswedstrijd tegen BV Steenwijk 4. Geen der spelers konden hun normale niveau halen en verloren allen hun partij. Gerrit van Vlijmen scoorde een moyenne van 1.20 en 4 wedstrijdpunten, Wim Kars kwam nog tot 8 wedstrijdpunten en een moyenne van 1.03 en Alie Hollander scoorde 6 punten en een moyenne van 0.93.


Week 2

Albert Plender kampioen 1e. klasse libre KNBB district Zwolle e.o.

Alle teams Biljartclub Reijersdam winnen bij hervatten competitie.

Afgelopen weekend werd bij BV Steenwijk gespeeld om het kampioenschap van de 1e. klasse libre KNBB-district Zwolle e.o. en Albert Plender van BC Reijersdam werd overtuigend kampioen door 6 van de 7 partijen te winnen en een totaal moyenne van 6.16. Hij heeft zich hierdoor tevens geplaats voor de gewestelijke finale 1e. klasse libre van gewest Noord-Oost Nederland van 9 t/m 11 februari te houden in Sneek. Mario Hollander van BC Reijersdam eindigde op de 5e. plaats met een moyenne van 4.66.

Alle teams van BC Reijersdam hadden een goede start van de 2e. helft van de competitie. In de C1 klasse won Reijersdam 1 de thuiswedstrijd tegen Z.BC. 1 uit Zwolle met 33-24. Albert Plender won met een uitstekend moyenne van 8.75, Rens Jager won zijn partij met een moyenne van 3.33. In de C3 klasse won Reijersdam 2 de uitwedstrijd tegen plaatsgenoot K.B.C. 1 met 23-30. Naomi Struijk won haar partij met een moyenne van 2.61 en Wim Kars zijn partij met een moyenne van 1.48. Gerrit van Vlijmen verloor zijn partij en scoorde 6 punten. In de C4 klasse won Reijersdam 3 de thuiswedstrijd tegen De Trefkoele 4 uit Dalfsen met 32-26. Patrick Koster won met een moyenne van 1.32 en Herman Segveld won met een moyenne van 1.26, Marja Heeringa verloor en scoorde 8 punten.

In de dagcompetitie speelde Reijersdam 1 donderdagmiddag in het wijkcentrum Reijersdam de wedstrijd tegen ’t Centrum uit Oldemarkt en het team won met 42-37. Martin ten Hove won met een moyenne van 2.32, Johan de Leeuw won met een moyenne van 1.58 en Rens Jager speelde remise met een moyenne van 2.42. Ben Wielandt verloor en scoorde 7 punten.


Week 49

Kleine nederlaag C1 team biljartclub Reijersdam.

Het C1 team van biljartclub Reijersdam speelde woensdagavond een uitwedstrijd tegen BV Steenwijk 1 en het werd een kleine nederlaag van 31-30. In de openingspartij kwam Albert Plender met een moyenne van 5.44 niet verder dan een score van 7 punten. Mario Hollander bereikte met een moyenne van 5.45 remise en scoorde dus 11 punten. Rens Jager boekte een overwinning met een moyenne van 3.20.

Reijersdam 2 boekte in de C3 klasse een overwinning in de thuiswedstrijd tegen plaatsgenoot De IJssel, het werd 30-25 voor Reijersdam 2. Gerrit van Vlijmen (moyenne 2.24) won van Peter Braham (moyenne 2.90) en Naomi Struijk (moyenne 2.25) won van Peter van Keulen (moyenne 1.20), Willem Kars (moyenne 1.04) was niet opgewassen tegen Lucien Kroeders (moyenne 1.72) verloor zijn partij en scoorde 6 punten.

Reijersdam 3 won in de C4 klasse de thuiswedstrijd tegen S.M.R 2 uit Hattem met 36-23. Patrick Koster won met een moyenne van 1.16 en ondanks magere moyennes wonnen de dames Alie Hollander (moyenne 0.73) en Marja Heeringa (moyenne 0.54) beiden hun partij.

Programma komende week in het wijkcentrum Reyersdam:

Dinsdag 12 december – C1 klasse Reijersdam 1 – De Wiekslag 1 – 19.30 uur.


Week 48

DAGTEAM BILJARTCLUB REIJERSDAM SLAAT AANVAL OP

KOPPOSITIE AF.

Donderdagmiddag speelde dagteam van BC Reijersdam in het wijkcentrum Reyersdam de derby tegen plaatsgenoot V.A.G., die voor de wedstrijd met een achterstand van 7 punten op de 2e. plaats in poule D staat. Het team van V.A.G. slaagde er niet in om de achterstand in te halen, het team van Reijersdam won met 41-39 en vergrootte de achterstand naar 9 punten. Van het team van Reijersdam won Martin ten Hove (moyenne 2.04) zijn partij tegen Willem Potkamp (moyenne 2.54 en 8 punten), en Wim Kars (moyenne 1.54) won zijn partij tegen Gerrit Felix (moyenne 1.00 en 7 punten), van V.A.G. won Toon Lankhorst (moyenne 3.18) in een spannende partij van Rens Jager (moyenne 3.59 en 9 punten) en Joop van Dijk (moyenne 1.43) won van Johan de Leeuw (moyenne 1.27 en 8 punten).

Het C1 team van BC Reijersdam vertoonde een licht herstel in de thuiswedstrijd tegen De Kolonie uit Wilhelminaoord. Het werd een nipte overwinning van 27-26, dankzij de overwinning van Rens Jager (moyenne 3.81) die zijn tegenstander slechts 2 matchpunten gunde. Albert Plender (moyenne 5.57) scoorde 8 punten en Mario Hollander (moyenne 5.18) scoorde 7 punten.

In de C4 klasse speelde Reijersdam 3 een uitwedstrijd tegen plaatsgenoot De IJssel 2 en de punten werden gedeeld, eindstand 29-29. Herman Segveld (moyenne 1.32) en Patrick Koster (moyenne 2.31) wonnen namens BC Reijersdam, Marja Heeringa (moyenne 0.38) scoorde slechts 5 punten.


Week 47

NIPTE OVERWINNING DAGTEAM BILJARTCLUB REIJERSDAM.

Dikke nederlaag C1 team BC Reijersdam.

Het dagteam van biljartclub Reijersdam ging dinsdagmiddag op bezoek bij het laaggeplaatste D.O.S. /Hattem. Toch leek Reijersdam af te stevenen om een ruime nederlaag, Rens Jager maakte in de openingspartij slechts 34 caramboles en scoorde maar 4 punten met een slecht moyenne van 1.89. Op de andere tafel kon Martin ten Hove zijn partij niet winnend afsluiten en hij scoorde 8 punten en een moyenne van 2.09, maar Reijersdam werd gered door “good old” Johan de Leeuw die won zijn partij met een moyenne van 2.05 en “youngster” Wim Kars die ook won met een moyenne van 1.09, zodat het nog een nipte overwinning werd van 35-36. En bleef Reijersdam de ranglijst aanvoeren in poule D.

Dinsdagavond speelde het C1 team van BC Reijersdam in het wijkcentrum Reyersdam tegen de koploper in de C1 klasse H.B.C. 1 uit Hoogeveen. Het werd voor het Reijersdam 1 een dikke nederlaag. Evenals in de middag bakte Rens Jager er nu ook niks van, hij maakte nu slechts 30 caramboles en scoorde 3 punten met een moyenne van 2.14, zijn tegenstander Guus Oosting scoorde wel een serie van 36 caramboles. Albert Plender deed het wel goed met een moyenne van 7.07 en 7 punten, doch zijn tegenstander Peter Schuitema was in grootse vorm en scoorde een serie van 119 caramboles, ook Mario Hollander kon tevreden zijn over zijn moyenne van 8.38 en 9 punten, maar kon niet winnen, ook zijn tegenstander Jan Kohl speelde een prima partij en maakte een serie van 56 caramboles. Einduitslag 19-36.

In de C3 klasse speelde Reijersdam 2 thuis in het wijkcentrum tegen De Trefkoele 3 uit Dalfsen en verloor met 24-31. Alleen Naomi Struijk kon haar partij winnen met een moyenne van 1.28, Wim Kars scoorde 9 punten en Alie Hollander slechts 3 punten.

In de C4 klasse speelde Reijersdam 3 ook thuis in het wijkcentrum tegen De Pol 4 uit Zwolle en won met 29-26. Herman Segveld won met een moyenne van 1.28 en Patrick Koster won met een moyenne van 1.48 en Marja Heeringa scoorde 5 punten.


Week 46

DAGTEAM BILJARTCLUB REIJERSDAM BOEKT RUIME OVERWINNING.

Het dagteam van BC Reijersdam speelde donderdagmiddag in het wijkcentrum Reyersdam de thuiswedstrijd tegen De Ghesellen uit Emmeloord en het werd een ruime overwinning van 48-24. Alle vier spelers van Reijersdam wonnen hun partij. Rens Jager met een moyenne van 5.00, Martin ten Hove, moyenne 1.63, Ben Wielandt, moyenne 1.80 en Wim Kars met een moyenne van 1.42. Hiermede verstevigde het team de koppositie in poule D van de KNBB-district Zwolle.

In de C4 klasse leed Reijersdam 3 een nederlaag. De uitwedstrijd tegen Z.B.C. 5 uit Zwolle werd met 32-27 verloren. Alleen Patrick Koster kon zijn partij winnen met een moyenne van 1.42.

Reijersdam 1 (C1 klasse) en Reijersdam 2 (C3 klasse) waren deze week vrij.


Week 45

DAGTEAM BILJARTCLUB  REIJERSDAM 1 EN REIJERSDAM 2 HANDHAVEN KOPPOSITIE.

In de dagcompetitie speelde Reijersdam de uitwedstrijd tegen BV Tholen 1 uit Emmeloord en het werd een 36-42 overwinning. Rens Jager, moyenne 3.08 en Johan de Leeuw, moyenne 1.23, wonnen hun partij en Martin ten Hove, moyenne 1.44, speelde remise. Ben Wielandt, moyenne 1.13, verloor zijn partij en scoorde 7 punten. Door dit resultaat handhaafde het team zich aan de kop van poule D.

In de avondcompetitie speelde Reijersdam 2 de uitwedstrijd tegen De Koetsier 3 uit Hoogeveen en het team won met 23-35. Gerrit van Vlijmen, moyenne 2,76, en Wim Kars, moyenne 1.44, wonnen hun partij en Alie Hollander, moyenne 1.00, speelde remise. Het team bleef aan kop in de C3 klasse poule A.

In de C4 klasse speelde Reijersdam 3 de uitwedstrijd tegen U.B.C. 2 uit Uffelte en wonnen met 26-33. Patrick Kosten, moyenne 1.76 en Marja Heeringa, moyenne 0.71, wonnen hun partij en Herman Segveld, moyenne 1.23 verloor zijn partij en scoorde 9 punten.


Week 44

TEAM 2 EN 3 VAN BILJARTCLUB REIJERSDAM WINNEN.

BC Reijersdam 1 verliest in de C1 klasse.

Woensdagavond speelden zowel Reijersdam 2 als Reijersdam 3 een thuiswedstrijd in het wijkcentrum Reyersdam.

Reijersdam 2 uitkomende in de C3 klasse speelde thuis tegen De Pomerans 3 uit Zwolle en won met 29-26. Gerrit van Vlijmen, moyenne 2.14 en Alie Hollander, moyenne 0.97, zorgden voor de winstpartijen. Wim Kars trof een sterke tegenstander waarin hij zijn meerdere moest erkennen, Wim scoorde 5 punten en een moyenne van 1.00.

Reijersdam 3 uitkomende in de C4 klasse speelde thuis tegen plaatsgenoot K.B.C. 2 en won met 33-24. Herman Segveld, moyenne 1.05 en Marja Heeringa, moyenne 0.83 zorgden voor de winstpartijen bij Reijersdam en Gerrina Noordman, moyenne 0.87, won haar partij voor K.B.C. tegen Patrick Koster die een moyenne scoorde van 1.13 en negen punten scoorde.

In de C1 klasse gaat het met ups en downs voor Reijersdam 1. Nu werd de uitwedstrijd tegen Z.B.C. 2 uit Zwolle kansloos met 30-21 verloren. Uitzondering in deze kansloze nederlaag was Albert Plender, hij won zijn partij met een prachtige moyenne van 10.77, maar zowel Mario Hollander, moyenne 4.38, als Arend Bossink, moyenne 2.53 stelden teleur en scoorde slechts 4 en 5 punten.


Week 43

DAGTEAM BILJARTCLUB REIJERSDAM VEROVERT KOPPOSITIE.

In de dagcompetitie ontving het dagteam van biljartclub Reijersdam donderdagmiddag in het wijkcentrum Reyersdam het team van ’t Akkertien uit Vollenhove en BC Reijersdam won met 42-39. En veroverde daarmee de koppositie in poule D van de KNBB-district Zwolle. In de wedstrijd tegen ’t Akkertien won Martin ten Hove met een moyenne van 2.72 en Wim Kars met een moyenne van 1.23, Ben Wielandt (moyenne 1.14) en Johan de Leeuw (moyenne 1.27) lieten zich de overwinning ontglippen, ze scoorden allebei 9 punten

In de C1 klasse speelde BC Reijersdam een thuiswedstrijd tegen D.O.S. 1 uit Hattem en het werd een overwinning van 28-22. Albert Plender won met uitstekende moyenne van 10.00 en Mario Hollander speelde remise met een moyenne van 6.67, Rens Jager was totaal niet in vorm scoorde slechts een moyenne van 2.08 en 5 punten.

In de C3 klasse speelde Reijersdam 2 uit tegen De Pol 1 uit Zwolle en won met 24-35. Gerrit van Vlijmen won met een moyenne van 1.88, Alie Hollander won met een moyenne van 1.17 en Wim Kars speelde remise met een moyenne van 1.22. Het team draait nog volledig mee in de kop van de C3 klasse poule A.

In de C4 klasse speelde Reijersdam 3 ook in een uitwedstrijd tegen De Pol maar tegen De Pol 3 en het werd een kleine nederlaag van 3-29. Alleen Patrick Koster won zijn partij met een moyenne van 1.27, Herman Segveld (moyenne 1.43) scoorde 8 punten en Marja Heeringa (moyenne 0.51) scoorde 9 punten.


Week 42

Dagteam en C3 team biljartclub Reijersdam boeken grote overwinning.

Donderdagmiddag ontving het dagteam van BC Reijersdam in het wijkcentrum Reyersdam, het team van BV De Ghesellen uit Emmeloord. Het werd een klinkende overwinning van 47-31. Martin ten Hove, moyenne 1.82, Johan de Leeuw, moyenne 1.30 en Wim Kars, moyenne 1,28, wonnen hun partij en Ben Wielandt, moyenne 1.32, sleepte er een remise uit.

Reijersdam 2 ontving woensdagavond in het wijkcentrum Reyersdam het team van B.V.V. uit Vollenhove voor een wedstrijd in de C3 klasse. Het werd een grote zege van 36-20 voor Reijersdam 2. Alle drie teamleden van Reijersdam 2 wonnen hun partij, Naomi Struijk met een moyenne van 1.61, Wim Kars, moyenne 1.70 en Alie Hollander met een moyenne van 1.21.

In de C1 klasse leed Reijersdam 1 wederom een gevoelige nederlaag. In Hattem tegen D.O.S. 2 werd met 36-24 verloren. Geen van de drie team leden van Reijersdam kon een overwinning boeken. Albert Plender (gehandicapt met een zeer pijnlijke rug) scoorde 9 punten en een moyenne van 4.34, Mario Hollander scoorde 7 punten en een moyenne van 4.10 en Arend Bossink scoorde 8 punten en een moyenne van 3.76.


Week 40

TEAMS BILJARTCLUB REIJERSDAM WINNEN EN C1 VERLIEST.

Het dagteam van biljartclub Reijersdam boekte in de thuiswedstrijd in het wijkcentrum Reyersdam een kleine overwinning op BV Steenwijk. Het team won met 41-40, winstpartijen (12 punten) waren er voor Rens Jager, die na een hopeloos lijkende achterstand alsnog de overwinning boekte, met een moyenne van 3.20 en Wim Kars met een moyenne van 1.68, Martin ten Hove, moyenne 1.92, scoorde 9 punten en Ben Wielandt, moyenne 1.25, scoorde 8 punten.

In de avondcompetitie leed het C1 team een kleine nederlaag in de uitwedstrijd tegen BV De Bleistarte uit Zwartsluis. De Bleistarte won met 30-29, voor Reijersdam boekte alleen Rens Jager een overwinning (12 punten) met een moyenne van 4.00, Albert Plender, moyenne 4.84, scoorde 8 punten en Arend Bossink, die na een zeer voortvarende start en zijn tegenstander op grote achterstand zette, doch ineens stokte zijn goede spel en verloor hij alsnog zijn partij scoorde een moyenne van 2.66 en 9 punten.

In de C3 klasse boekte Reijersdam 2 een klinkende overwinning in de uitwedstrijd tegen Z.B.C. 4 uit Zwolle. Er werd gewonnen met 22-32. Gerrit van Vlijmen, moyenne 2.47 en Naomi Struijk, moyenne 3.46, speelden beiden een voortreffelijke partij en wonnen, Wim Kars, moyenne 1.13, scoorde 8 punten.


Week 39

C1 TEAM BILJARTCLUB REIJERSDAM VERSLAAT KOPLOPER.

Het C1 team van BC Reijersdam speelde dinsdagavond in het wijkcentrum Reyersdam een uitstekende wedstrijd tegen de koploper in de C1  klasse van de KNBB-district Zwolle, Steenwijk 2. De koploper werd met een 36-20 nederlaag naar Steenwijk teruggestuurd. Albert Plender versloeg Jan Westerbeek met een moyenne van 6.36, ondanks een serie van 56 caramboles kon Jan Westerbeek (moyenne 9,82) de partij niet winnen, Mario Hollander versloeg Dick Wayboer (moyenne 3.88 en serie van 38) met een moyenne van 4.80 en Rens Jager versloeg met een moyenne van 3.64 Henk Zwiers die niet verder kwam dan een moyenne van 1.86.

In de C4 klasse boekte Reijersdam 3 een 24-31 zege in de uitwedstrijd tegen S.M.R. 2 uit Hattem. Patrick Koster, moyenne 1.00 en Marja Heeringa, moyenne 0.61 zorgden voor de winstpartijen, Herman Segveld scoorde 7 punten en een moyenne van 1.07.

In de dagcompetitie speelde het team van BC Reijersdam een uitwedstrijd tegen BV Tholen 2 uit Emmeloord en er werd gewonnen met 35-41. Rens Jager, moyenne 2.96 en Ben Wielandt, moyenne 1.50, zorgden voor de winstpartijen. Martin ten Hove scoorde 8 punten en een moyenne van 1.54 en Johan de Leeuw scoorde 9 punten en een moyenne van 1.23.


Week 38

NEDERLAAG C1 TEAM BILJARTCLUB REIJERSDAM.

Kleine overwinning Dagteam BC Reijersdam.

Het C1 team van BC Reijersdam ondernam woensdagavond de “verre “reis naar Wilhelminaoord om de strijd aan te gaan tegen BV De Kolonie. Van strijd van BC Reijersdam was niet veel sprake, want het werd een makkelijke 36-21 overwinning voor de Kolonie. Albert Plender speelde een goede partij, moyenne 7.05 maar won niet en scoorde 9 punten, Rens Jager en Arend Bossink bleven ver beneden hun normale niveau en scoorden beiden slechts 6 punten en een moyenne van resp. 2.53 en 2.30.

Het dagteam van BC Reijersdam speelde donderdagmiddag in het wijkcentrum Reyersdam de derby tegen K.B.O. en het werd een kleine overwinning van 39-37. Martin ten Hove, moyenne 1.96, won van Gerrit Fix, moyenne 1.28 (8 punten) en Wim Kars, moyenne 1.32, won van Gerard Wezenberg, moyenne 0.53 (5 punten) van K.B.O. won Bertus Krabbe, moyenne 1.23 van Rens Jager, moyenne 2.10 (7 punten) en Bart Hendriks, moyenne 1.38 van Johan de Leeuw, moyenne 1.50 (8 punten).

In de C3 klasse speelde Reijersdam 2 de thuiswedstrijd tegen U.B.C. uit Uffelte en won met 32-26. Gerrit van Vlijmen, moyenne 1.74 en Naomi Struijk, moyenne 1.00, wonnen hun partij, Alie Hollander verloor met een moyenne van 0.68 en 8 punten.

In de C4 klasse speelde Reijersdam 3 de derby tegen De IJssel en verloor de wedstrijd met 21-31. Winnaar bij Reijersdam Alie Hollander, moyenne 0.89 tegen Bertus Krabbe, moyenne 0.76 en bij De IJssel Remco de Velde Harsenhorst, moyenne 1.12 van Herman Segveld, moyenne 0.85 en 6 punten en Harrie Klumper, moyenne 1.15 won van Marja Heeringa moyenne 0.33 en scoorde slechts 3 punten.


Week 37

GOED HERSTEL C1 TEAM BILJARCLUB REIJERSDAM.

Kleine nederlaag dagteam BC Reijersdam.

Het C1 team van BC Reijersdam herstelde zich prima van de nederlaag van vorige week. De thuiswedstrijd in het wijkcentrum Reyersdam tegen H.B.C. uit Hoogeveen werd overtuigend met 36-14 gewonnen. Alle drie teamleden wonnen hun partij, Albert Plender met een moyenne van 7.78, Rens Jager met een moyenne van 4.21 en Arend Bossink met een moyenne van 3.81.

In de dagcompetitie begon het dagteam van BC Reijersdam de competitie met een kleine nederlaag. De uitwedstrijd tegen ’t Centrum uit Oldemarkt werd 40-38 verloren. Rens Jager won zijn partij met een moyenne van 2.35 en Wim Kars won zijn partij met een moyenne van 1.95. Ben Wielandt vergat de laatste carambole te maken en verloor met een moyenne van 1.47 en scoorde 9 punten. Na een afwezigheid van een jaar, speelde Johan de Leeuw weer. Hij verloor zijn partij en scoorde 5 punten en een moyenne van 1.00.

In de C3 klasse speelde BC Reijersdam 2 een uitwedstrijd in en tegen Steenwijk en verloor met 29-25. Alleen Gerrit van Vlijmen won zijn partij met een moyenne van 1.88, Wim Kars bleef ver onder zijn kunnen en verloor, scoorde 6 punten en een moyenne van 0.83, ook Alie Hollander verloor haar partij, scoorde 7 punten en een moyenne van 0.72.

In de C4 klasse kon het team van BC Reijersdam 3 de uitwedstrijd tegen De Pol 4 uit Zwolle niet winnen en een duidelijke nederlaag van 36-20 was het gevolg. Geen der spelers kon een partij winnen en bleven ver beneden hun niveau. Herman Segveld scoorde 7 punten en een moyenne van 0.85, Patrick Koster scoorde 8 punten en een moyenne van 0.96 en Marja Heeringa scoorde 5 punten en een moyenne van 0.42.


Week-36

START SEIZOEN BILJARCLUB REIJERSDAM MET 2 OVERWINNINGEN.

Het biljartseizoen is voor BC Reijersdam weer begonnen met wedstrijden in de avondcompetitie. Dit seizoen speelt er geen C2 team in de competitie en ook geen damesteam.

Het C1 team van BC Reijersdam speelde een uitwedstrijd tegen Z.B.C. 1 uit Zwolle en leed een nederlaag van 29-24. Alleen Rens Jager kon de eer redden door te winnen met een moyenne van 3.48, Mario Hollander trof een sterke tegenstander die de partij in 14 beurten uitmaakte, Mario scoorde een moyenne van 4.36 en 5 punten, ook Arend Bossink trof een tegenstander die de partij in 15 beurten beëindigde, Arend scoorde een moyenne van 4.0 en 7 punten.

In de C3 klasse speelde Reijersdam 2 een thuiswedstrijd in het wijkcentrum Reyersdam tegen stadgenoot K.B.C. 1 en won deze derby met 33-29. De winst partijen werden gescoord door Naomi Struijk met een moyenne van 2.05 en Willem Kars met een moyenne van 1.50, Alie Hollander scoorde 9 punten en een moyenne van 1.03.

In de C4 klasse speelde Reijersdam 3 vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen Z.B.C. 5 en het werd een klinkende overwinning van 36-16. Alle drie spelers wonnen hun wedstrijd, Herman Segveld met een moyenne van 1.21, Willem Kars moyenne 1,26 en Marja Heeringa moyenne 0.58.