project2
Startpagina
leden
Links
Sponsoren
Contact
Gastenboek

B.C. Reijersdam

Voorgaande weken

  

Door de twee wedstrijden tegen de kampioen van de A poule in de C3 klasse van de KNBB district Zwolle ‘’t Akkertien 1 uit Vollenhove , te winnen , is het libreteam BC Reijersdam 2 district kampioen in de C3 klasse van de KNBB , district Zwolle.


De uitwedstrijd was een spannende aangelegenheid , maar de winst ging met 4-5 naar de spelers van BC Reijersdam.

Arend Bossink,uitstekende serie van 29 caramboles , en Adrie Bossink zorgden voor de winst partijen.

De thuiswedstrijd werd een 7-2 overwinning voor BC Reijersdam.

In een spannende partij won Arend Bossink met een moyenne van 3,00 van zijn tegenstander die op twee caramboles voor een remise bleef steken.

Adrie Bossink had minder tegenstand en met een moyenne van 1,04 won hij zijn partij.

Fre Bossink kwam drie caramboles tekort voor de overwinning , maar Harrie Ruiter won ook in een spannende partij met een moyenne van 0,93.


Zodat aan het eind van de avond , door de bondsvertegenwoordiger de heer Gerard Verhaar , de overwinningsvaan behorende bij het district kampioenschap aan de teamleider Arend Bossink werd uitgereikt.

Week-17

Week-16

LIBRETEAM REIJERSDAM 2 DISTRICT KAMPIOEN.

 Webmaster: Ad Hoekman

Week 15/16


DRIEBANDERS BC REIJERSDAM  WEER EEN NEDERLAAG.


Door de derde achtereenvolgende nederlaag van de driebanders van BC Reijersdam , lijkt plaatsing voor de gewestelijke finales bijna uit het zicht.

Door de nederlaag van deze week tegen mede concurrent , BV Oudleusen 2 , is men voor een plaatsing voor de gewestelijke finale nu afhankelijk van de uitslagen van o.a. KBC en Oudleusen.

De uitwedstrijd tegen BV Oudleusen 2 werd met 5-2 verloren.

Klaas Riezebos , moyenne 0,407 , kon het niet bolwerken tegen zijn tegenstander , Rens Jager , moyenne 0,40,  had halfweg de partij nog wel een goed uitzicht op de overwinning , maar nadat zijn tegenstander in drie beurten negen caramboles had gemaakt was het gebeurd.

Gerrit Bos , moyenne 0,317 , was deze wedstrijd het enigste lichtpunt voor het team van BC Reijersdam , hij won zijn partij.

Door de overwinning van Gerrit Bos blijft er nog een kans op de 2e. plaats in de B2 klasse , het team staat nu in punten aantal gelijk met Oudleusen, zodat het op de laatste partijen aankomt.

Het team van BC Reijersdam speelt zijn laatste wedstrijd van dit seizoen a.s.maandag 22 april om 19.30 uur in het wijkcentrum Reyersdam tegen Z.B.C uit Zwolle.


DRIEBANDERS BC REIJERSDAM VERLIEZEN KOPPOSITIE.


Na 23 wedstrijden de nummer 1 te zijn geweest in de B2 klasse driebanden van de KNBB district Zwolle , verloren de driebanders van BC Reijersdam deze week de koppositie en werd deze overgenomen door stadgenoot K.B.C.1911.

Begin deze week verloor BC Reijersdam de inhaalwedstrijd tegen Oudleusen.

Klaas Riezebos trof een bijzonder goed op dreef zijnde Jan Westerbeek , die met een moyenne van maar liefst 1,057 de partij won , Klaas Riezebos speelde ook goed maar zijn moyenne van 0,514 was onvoldoende om het geweld van Westerbeek te beantwoorden.

Gerrit Bos deed het goed alhoewel hij de spanning er lang in hield , en 61 beurten met een moyenne van 0,301 won hij zijn partij.

In de partij van Johan Kranenburg leek het nog lange tijd dat BC Reijersdam de wedstrijd zou winnen , maar in de slot fase van de partij haperde de produktie van Johan Kranenburg zodanig dat hij de winst aan zijn tegenstander moest laten. Hij speelde met een moyenne van 0,283.

Eind uitslag werd 2-5.

De tweede wedstrijd deze week speelde het team uit tegen BV De Koetsier uit Hoogeveen.

Klaas Riezebos bleef in deze wedstrijd ver beneden zijn niveau , met een moyenne van 0,274 was hij niet in staat om het zijn tegenstander moeilijk te maken eb verloor kansloos zijn partij.

Rens Jager was goed op dreef en met een moyenne van 0,605 was hij te sterk voor zijn tegenstander.

Ook Johan Kranenburg deed wat van hem verwacht werd en met een moyenne van 0,352 won hij zijn partij.

Het totaal aantal caramboles was onvoldoende voor de extra partijpunt , zodat het een kleine overwinning werd met 3-4.


Ook het libre team 1 boekte een kleine overwinning. In de thuis wedstrijd tegen BV Steenwijk werd een 4-3 overwinning geboekt.

Jaap Ripke speelde met een moyenne van 2,10 remise , Harry Winkeler verloor zijn partij met een moyenne van 1,72 , doch Arjan Ruiter zorgde voor de totale overwinning door zijn partij te winnen met een moyenne van 1,51.


In de dagcompetitie speelde team 1 van BC Reijersdam deze week twee wedstrijden , de thuiswedstrijd tegen BV De Bleistarte 1 uit Zwartsluis werd met 41-33 gewonnen , Rens Jager , moyenne 3,54 ,Adrie Bossink moyenne 1,32 en Johan Kranenburg moyenne 1,08 zorgden voor de winst partijen.

De uitwedstrijd tegen BV Steenwijk 5 werd ook gewonnen met 35-43. Hier zorgden Ben Wielandt , moyenne 1,75 , Adrie Bossink moyenne 1,52 en Johan Kranenburg,moyenne 1,05 , voor de winst partijen.

Uitstekend deed team 2 het door de thuiswedstrijd tegen BV De Ghesellen 4 uit Emmeloord met 48-25 te winnen. Klaas Riezebos,moyenne 2,50,Johan de Leeuw,moyenne 2,57, Martin ten Hove , moyenne 3,57 en Johan Kranenburg , moyenne 1,32 , zorgden voor de volle winst.


Week 14


DRIEBANDERS BC REIJERSDAM HEROVEREN KOPPOSTITIE.


Ondanks de krappe 4-3 nederlaag in de uitwedstrijd tegen De Pomerans 2 uit Zwolle , heroverde het driebanden team van BC Reijersdam de koppositie in de B2 klasse van KNBB district Zwolle , met één punt voorsprong op de naaste concurrent K.B.C.1911 en acht punten op BV Oudleusen 2, met nog 3 wedstrijden te gaan.

In Zwolle tegen de Pomerans had Klaas Riezebos geen beste avond , zijn moyenne van 0,400 was niet voldoende om de partij te winnen , zijn tegenstander won de partij met een slot serie van 7 caramboles en een moyenne van 0,560

Beter verging het Rens Jager in zijn partij , met een serie van 6 caramboles maakte hij direct een goed verschil , die zijn tegenstander niet meer inhaalde en met een moyenne van 0,622 won Rens Jager zijn partij , zijn tegenstander bleef steken op een totaal van 11 caramboles.

Gerrit Bos had een volkomen off day , het lukte hem niets in zijn partij en met een moyenne van 0,256 , moest hij de winst laten aan zijn tegenstander.

De door Gerrit Bos gemaakte 11 caramboles was net voldoende voor de extra punt voor het team.


In de laatste wedstrijden van de dagcompetitie won team 1 van BC Reijersdam met 39-30 van plaatsgenoot K.B.O.

Rens Jager , moyenne 2,58 , Johan de Leeuw , moyenne 2,11 en Adrie Bossink , moyenne 1,00 zorgden voor de winstpartijen.

Team 2 van BC Reijersdam boekte een overtuigende 28-48 overwinning in de uitwedstrijd bij plaatsgenoot V.A.G. 2.

Alle vier spelers wonnen hun partij , Klaas Riezebos met een moyenne van 2,71 , Martin ten Hove 2,00 , Gerrit Bos 1,63 en Herman v.d.Werdt met een moyenne van 1,42.

Beide teams eindigden dit seizoen in de middenmoot van poule D van de dagcompetitie KNBB district Zwolle.


Week 13


LIBRETEAM 2 VAN BC REIJERSDAM KAMPIOEN.


Het libreteam 2 van BC Reijersdam is kampioen geworden in de C3  - B klasse van de KNBB district Zwolle.

Zelf wonnen de uitwedstrijd tegen De Poedel 1 uit Meppel met 4-5 , Arend Bossink , moyenne 1,78 , en Adrie Bossink , moyenne 1.30 , zorgden voor de winst.

De concurrent De Koetsier verloor echter met 3-6 en daardoor is het team van BC Reijersdam niet meer in te halen.

Het team speelt nog èèn wedstrijd thuis op 10 april a.s. tegen BV Tholen uit Emmeloord , daarna speelt om het district kampioenschap van het district KNBB Zwolle tegen de winnaar van de C3 A klasse.

De wedstrijden – uit en thuis – worden in de week van 15-19 april gespeeld.

Het team heeft zich al geplaatst voor de tussenronde voor het Gewestelijk kampioenschap Noord-Oost Nederland.


Het driebandenteam van BC Reijersdam deed deze week goede zaken.

Het speelde deze week twee thuiswedstrijden , maandagavond werd gespeeld tegen De Ghesellen 1 uit Emmeloord en deze werd overtuigend met 7-0 gewonnen. Rens Jager , moyenne 0,575 , Gerrit Bos , moyenne 0,345 en Johan Kranenburg , moyenne 0,404 , zij wonnen alle drie hun partij.

Woensdagavond was de inhaalwedstrijd tegen De Pomerans 1 uit Zwolle , ook deze wedstrijd werd overtuigend met 7-0 gewonnen.

Nu zorgden Klaas Riezebos , moyenne 0,531 , Gerrit Bos , moyenne 0,442 en Johan Kranenburg , moyenne 0,413 , voor de volle winst.

Hierdoor staat het team in punten gelijk bovenaan in de B2 klasse samen met K.B.C. 1911 , echter BC Reijersdam heeft een beter percentage.


In de dagcompetitie versloeg zowel team 1 als team de titel kandidaten.

Team 1 van BC Reijersdam won de uitwedstrijd tegen titelkandidaat BV Ens 1 met 35-40. Rens Jager , moyenne 4,72 , en Johan Kranenburg , moyenne 1,51 , zorgden voor de winst partijen.

Nog beter deed het team 2 van BC Reijersdam in de thuiswedstrijd werd titelkandidaat BV Tholen uit Emmeloord met 48-33 verslagen.

Alle vier spelers wonnen hun partij , Klaas Riezebos , moyenne 1,76 , Martin ten Hove (1,61) , Gerrit Bos (1,63) en Herman v.d.Werdt (1,52).


Week 12


WEDEROM NEDERLAAG DRIEBANDERS

BC REIJERSDAM.


Op koppositie staan heeft ook zijn nadelen , dit ondervindt het driebanden team van de BC Reijersdam. De tegenstanders willen nu beslist van je winnen en dat resulteert meestal dat de tegenstander in staat is om boven hun normale niveau te spelen.

Ook deze week ging de uitwedstrijd tegen BV De Ghesellen 1 uit Emmeloord verloren.

Klaas Riezebos speelde op zijn normale niveau , een moyenne van 0,458 , doch kon niet verhinderen dat zijn tegenstander de partij won , met een moyenne van 0,583.

Rens Jager trof het nog slechten , zijn tegenstander Jack Mulder was werkelijk in een bijzondere vorm , met een moyenne van 0,920 liet hij Rens Jager geen kans , die toch nog met een moyenne van 0,520 speelde.

Gerrit Bos deed wat hij de laatste weken doet , namelijk winnen , met een moyenne van o,475 won hij zijn partij , zijn tegen stander scoorde toch nog een moyenne van 0,500.

Resultaat een 5-2 nederlaag voor BC Reijersdam , die hiermede naar de 3e.plaats zakt.


Het libreteam 1 van BC Reijersdam had nog een kleine kans om de derde plaats te bereiken, om zodoende een beslissing wedstrijd te spelen voor een plaats in de Gewestelijke finale. De laatste wedstrijden moesten met 7-0 gewonnen worden.

In de thuiswedstrijd tegen Steenwijk werd echter een 5-2 overwinning geboekt.

Invaller Rens Jager stelde hevig teleur door zijn partij te verliezen , zelfs 41 beurten was voor hem niet voldoende om de partij te winnen , met een slechte moyenne van 2,073 verloor hij zijn partij.

Jaap Ripke bewees weer eens dat hij de laatste weken in een uitstekende vorm verkeerd en hij won zijn partij met een moyenne van 2,407.

Ook Arjan Ruiter won zijn partij en zoals gebruikelijk doet hij dat in de laatste beurten als zijn tegenstander in gewonnen positie ligt , dan slaat hij toe met een serie en zo won hij nu ook weer met een moyenne van 1,786.

De laatste wedstrijd tegen De Pomerans was eigenlijk een formaliteit , daar de derde plaats niet meer haalbaar was.

Jaap Ripke won wederom met een moyenne van 2,32 , Harry Winkeler had ook aan 40 beurten niet voldoende om de partij te winnen , verlies met een moyenne van 1,50 en Arjan Ruiter won ook dit keer weer met een moyenne van 1,61.

Zo eindigde dit team op de 4e. plaats in de C2 A klasse van KNBB Zwolle.


Het libreteam 2 had een slechte dag de thuiswedstrijd tegen de dames van S.M.R. uit Hattem werd met 2-7 verloren. Alleen Harrie Ruiter won zijn partij met een moyenne van 0,62.

Het team blijft toch op de 1e.plaats staan.


In de dagcompetitie won team 1 met 47-34 van DOS/Hattem, Johan de Leeuw(2,03),Ben Wielandt(1,35)en Adrie Bossink(1.21) zorgden voor de winst partijen. Team 2 won de uitwedstrijd tegen Ens 2 met 35-44. Rens Jager,moyenne 4,05, en Klaas Riezebos , moyenne 3,10, zorgden voor de winstpartijen.


Week 11


KLINKENDE OVERWINNINGEN LIBRE TEAM 1 BC REIJERSDAM.


Het libre team 1 van BC Reijersdam heeft deze week twee klinkende overwinningen geboekt.

De uitwedstrijd tegen BV Ons Genoegen uit Hasselt werd met 0-7 gewonnen.

Alle drie spelers wonnen hun partij ,Jaap Ripke met een moyenne van 2,17 en Harry Winkeler met een moyenne van 2,41 en Arjan Ruiter met een moyenne van 1,85.

Afgelopen woensdag stond de inhaal wedstrijd tegen de koploper BV De Brouwerij uit Nieuwleusen op het programma.

Ook tegen de koploper was het team in goede vorm , ook deze uitwedstrijd werd met 0-7 gewonnen.

Jaap Ripke en Harry Winkeler behaalden gelijke moyennes van 2,60 en Arjan Ruiter won met een moyenne van 1,51.

Door deze overwinningen is een derde plaats misschien nog haalbaar , indien alle partijen meewerken.


Het libre team 2 speelde thuis tegen BV De Koetsier 4 uit Hoogeveen , er werd een nipte nederlaag van 4-5 geboekt. Arend Bossink , moyenne 2,34 en Harrie Ruiter , moyenne 0,67 , konden hun partij winnen , echter niet genoeg voor de overwinning.

De inhaalwedstrijd tegen Z.B.C. 5 uit Zwolle werd echter met 2-7 gewonnen.

Arend Bossink , moyenne 1,92 , Adrie Bossink , moyenne 1,47 , en Harrie Ruiter , moyenne 0,81 , zorgden voor de winst.

De titel in de C3 B klasse kan het team bijna niet meer ontgaan.


In de dagcompetitie won team 1 met 40-38 van BV De Ghesellen 3 uit Emmeloord. Johan de Leeuw , moyenne 1,60 en Adrie Bossink , moyenne 2,05 zorgden voor de winstpartijen.

Team 2 leed een kleine nederlaag van 39-36 in de uitwedstrijd tegen DOS/Hattem 4. Hier kon alleen Klaas Riezebos , moyenne 3,10 , een winst partij boeken.


Week 10


DRIEBANDERS BC REIJERSDAM VERLIEZEN KOPPOSITIE.


Na 23 wedstrijden de nummer 1 te zijn geweest in de B2 klasse driebanden van de KNBB district Zwolle , verloren de driebanders van BC Reijersdam deze week de koppositie en werd deze overgenomen door stadgenoot K.B.C.1911.

Begin deze week verloor BC Reijersdam de inhaalwedstrijd tegen Oudleusen.

Klaas Riezebos trof een bijzonder goed op dreef zijnde Jan Westerbeek , die met een moyenne van maar liefst 1,057 de partij won , Klaas Riezebos speelde ook goed maar zijn moyenne van 0,514 was onvoldoende om het geweld van Westerbeek te beantwoorden.

Gerrit Bos deed het goed alhoewel hij de spanning er lang in hield , en 61 beurten met een moyenne van 0,301 won hij zijn partij.

In de partij van Johan Kranenburg leek het nog lange tijd dat BC Reijersdam de wedstrijd zou winnen , maar in de slot fase van de partij haperde de produktie van Johan Kranenburg zodanig dat hij de winst aan zijn tegenstander moest laten. Hij speelde met een moyenne van 0,283.

Eind uitslag werd 2-5.

De tweede wedstrijd deze week speelde het team uit tegen BV De Koetsier uit Hoogeveen.

Klaas Riezebos bleef in deze wedstrijd ver beneden zijn niveau , met een moyenne van 0,274 was hij niet in staat om het zijn tegenstander moeilijk te maken eb verloor kansloos zijn partij.

Rens Jager was goed op dreef en met een moyenne van 0,605 was hij te sterk voor zijn tegenstander.

Ook Johan Kranenburg deed wat van hem verwacht werd en met een moyenne van 0,352 won hij zijn partij.

Het totaal aantal caramboles was onvoldoende voor de extra partijpunt , zodat het een kleine overwinning werd met 3-4.


Ook het libre team 1 boekte een kleine overwinning. In de thuis wedstrijd tegen BV Steenwijk werd een 4-3 overwinning geboekt.

Jaap Ripke speelde met een moyenne van 2,10 remise , Harry Winkeler verloor zijn partij met een moyenne van 1,72 , doch Arjan Ruiter zorgde voor de totale overwinning door zijn partij te winnen met een moyenne van 1,51.


In de dagcompetitie speelde team 1 van BC Reijersdam deze week twee wedstrijden , de thuiswedstrijd tegen BV De Bleistarte 1 uit Zwartsluis werd met 41-33 gewonnen , Rens Jager , moyenne 3,54 ,Adrie Bossink moyenne 1,32 en Johan Kranenburg moyenne 1,08 zorgden voor de winst partijen.

De uitwedstrijd tegen BV Steenwijk 5 werd ook gewonnen met 35-43. Hier zorgden Ben Wielandt , moyenne 1,75 , Adrie Bossink moyenne 1,52 en Johan Kranenburg,moyenne 1,05 , voor de winst partijen.

Uitstekend deed team 2 het door de thuiswedstrijd tegen BV De Ghesellen 4 uit Emmeloord met 48-25 te winnen. Klaas Riezebos,moyenne 2,50,Johan de Leeuw,moyenne 2,57, Martin ten Hove , moyenne 3,57 en Johan Kranenburg , moyenne 1,32 , zorgden voor de volle winst.


Week 9


ZILVER VOOR KLAAS RIEZEBOS.


Bij het kampioenschap 2e.klasse driebanden van het district KNBB Zwolle en omstreken , heeft Klaas Riezebos van BC Reijersdam de 2e. plaats gehaald.

In de eerste partij verzuimde hij om de laatste carambole te maken , waarna zijn tegenstander Theo van der Meulen (’t Akkertien-Vollenhove) en ook kampioen geworden , de partij uit kon maken.

De volgende partijen werd door Klaas Riezebos gewonnen , daarom dubbel jammer dat hij de eerste partij op één carambole verloor.

Toch was een tweede plaats en een zilveren medaille een goed resultaat.

Klaas Riezebos behaalde een moyenne van 0,442.


Gerrit Bos van BC Reijersdam deed het bij kampioenschap 3e.klasse driebanden van het district Zwolle en omstreken , iets minder.

Hij won wel zijn eerste partij maar in de volgende partijen waren zijn tegenstanders sterker.

Een derde plaats en bronzen medaille waren zijn deel.

Gerrit Bos behaalde een moyenne van 0,312.


Rens Jager van BC Reijersdam speelde het kampioenschap 2e.klasse libre van het district KNBB Zwolle en omstreken.

Hij ging voortvarend van start door zijn eerste partij met een moyenne van 5,30 te winnen. In de volgende partijen liet hij enkele steekjes vallen , waarvan zijn tegenstanders dankbaar gebruik maakten en de partijen wonnen.

Ook Rens Jager behaalde een bronzen plak en de derde plaats , een troost was dat hij het hoogste moyenne scoorde , namelijk 4,02.


Week 8


DRIEBANDERS BC REIJERSDAM LIJDEN NEDERLAAG.


Tegen het laag geklasseerde BV De Schout uit Hoogeveen lukte het de driebanders niet om de historie van nederlagen bij de  Schout te doorbreken.

Ook nu werd de uitwedstrijd verloren met 5-2.

Klaas Riezebos(moyenne 0,329) kreeg in een lange partij genoeg mogelijkheden om de partij te winnen , maar een slot serie van 4 caramboles van zijn tegenstander was voldoende voor hem om de partij te winnen.

Rens Jager deed het nog slechter , na 22 beurten stond zijn teller nog steeds op nul. Hij scoorde slechts 12 caramboles met een moyenne van 0,207 wat uiteraard onvoldoende was om maar een kans op de overwinning te hebben.

Gerrit Bos deed het voortreffelijk , hij had slechts 36 beurten nodig om zijn partij met een moyenne van 0,528 winnend af te sluiten.


Het libre team 2 van BC Reijersdam liep tegen zijn 2e. nederlaag op dit seizoen.

De uitwedstrijd tegen De Trefkoele 4 uit Dalfsen werd met 5-4 verloren.

Arjan Ruiter(moyenne 1,39) en Frè Bossink (moyenne 0,83) zorgden voor de winst partijen.


In de dagcompetitie was een verrassende uitslag .

Team 2 van BC Reijersdam versloeg de koploper ’t Akkertien uit Vollenhove.

In de thuiswedstrijd werd ’t Akkertien met 45-35 verslagen.

Martin ten Hove(moyenne 1,92) , Gerrit Bos ( moyenne 1,19) en Adrie Bossink ( moyenne 1,71) zorgden voor de winst partijen.

Team 1 deed het ook goed , de uitwedstrijd tegen plaatsgenoot V.A.G.  werd met 33-41 gewonnen.

Hier zorgden Johan de Leeuw (moyenne 2,27) en Ben Wielandt(moyenne 1,85) voor de volle winst partijen.


Week7


DISTRICTSFINALE 3E. KLASSE BANDSTOTEN BIJ

BC REIJERSDAM.


In het weekend van 15,16 en 17 februari werd in het wijkcentrum Reyersdam onder veel belangstelling(helaas weinig van onze leden) de districtsfinale 3e.klasse bandstoten van het district KNBB Zwolle e.o. gespeeld.


Totaal waren er acht deelnemers , waaronder de plaatselijke deelnemers Albert Plender en Jan Endeman.

Favoriet was bij aanvang Albert Plender , die in de voorwedstrijden het hoogste moyenne had gescoord.

Hij maakte zijn favorieten rol ook waar , door alle zeven partijen te winnen.


Albert Plender , een rasechte “Brunneper” doch hij komt uit voor de biljartvereniging DOS/Hattem, om reden dat ze daar beschikken over o.a. groot biljarts.

Met een moyenne van 2,138 en een partijmoyenne van liefst 5,00 werd hij ongeslagen en met overmacht kampioen van het district Zwolle in de 3e.klasse bandstoten.

Op de 2e.plaats eindigde Harm Jan van der Steeg met een moyenne van 1,97 en op de derde plaats Bauke van Houten met een moyenne van 1,539.

De andere plaatselijke deelnemer Jan Endeman van K.B.C. 1911 , stelde enigszins teleur door op de 5e. plaats te eindigen met een moyenne van 1,73.


Al met al was het een geslaagd weekend met mooie wedstrijden ,   mede dankzij de medewerking van de vrijwilligers van de club die de wedstrijden arbitreerden en schreven.

Ook de medewerking van het wijkcentrum , die voor gratis koffie en thee zorgde voor de deelnemers en arbiters en onze vrijwilligers , was perfect.

Jans en Wim zorgden voor de een goede bar bezetting , waar een ieder zeer tevreden mee was.

Harm Spaan kreeg een pluim van de spelers , voor de goede verzorging van de biljarts.


GOEDE OVERWINNING LIBRE TEAM BC REIJERSDAM.


Het libreteam 1 van de biljartclub Reijersdam boekte een uitstekende overwinning op het sterke BV De Trefkoele uit Dalfsen.

In Dalfsen werd een prachtige 0-7 overwinning geboekt.

Jaap Ripke scoorde een moyenne van 2,24 en was daarmee zijn tegenstander de baas. Arend Bossink was invaller , doch deed het uitstekend , met een moyenne van 2,36 was ook winnaar in zijn partij.

Arjan Ruiter boekte ook een goede overwinning met een moyenne van 1,72.

Door deze overwinning komt een koppositie weer in zicht voor dit team , het team bezet nu een gedeelde 5e. plaats in de klasse C2 A.


Het driebandenteam was deze week vrij , maar zag zijn concurrent K.B.C. 1911 dichter bij komen , er is nog één punt verschil in het voordeel van BC Reijersdam die bovendien één wedstrijd minder heeft gespeeld.

Ook libreteam 2 had een vrije week , doch die zijn concurrent verloor zodat de koppositie werd verstevigd zonder te spelen.


In de dagcompetitie scoorde team 1 slecht door met 34-42 te verliezen van BV Tholen 1 uit Emmeloord, alleen Adrie Bossink kwam tot winst.

Team 2 deed het beter door de uitwedstrijd tegen stadgenoot K.B.O. met 28-48 te winnen. Klaas Riezebos , Martin ten Hove , Gerrit Bos en Johan Kranenburg wonnen allen hun partij.


Week6


WEER WINST DRIEBANDERS BC REIJERSDAM


De thuiswedstrijd van de  driebanders van BC Reijersdam tegen DOS/Hattem werd met 5-2 gewonnen.

Klaas Riezebos kwam met een moyenne van 0,447 tekort tegen zijn tegenstander en verloor zijn partij.

Rens Jager won zijn partij met een moyenne van 0,605 en ook Gerrit Bos kwam tot winst met een moyenne van 0,380.


Het libreteam 1 verloor thuis van De Brouwerij uit Nieuwleusen.

Alleen Harry Winkeler kon zijn  partij winnen met een moyenne van 4,64 , de wedstrijd ging verloren met 3-4.

Het libreteam 2 herstelde zich van de nederlaag van vorige week en won de uitwedstrijd tegen De Pol uit Zwolle met 4-5.

Hier zorgden vader Adrie(moyenne 1,27) en zoon Arend Bossink(moyenne 1,63) voor de winst.


In de dagcompetitie was er wisselend succes , team 1 verloor de uitwedstrijd tegen Ens 2 met 44-35, alleen Johan de Leeuw boekte een winstpartij met een moyenne van 2,03.

Team 2 won de thuis wedstrijd tegen Ens met 42-35 , hier zorgden Klaas Riezebos en Johan Kranenburg voor de winst.


Week 5


DRIEBANDERS BC REIJERSDAM WINT DERBY VAN BV DE IJSSEL.


Veel gevraagde vraag”Waar was je op 28 januari 2013 om 19.00 uur”

Voor de driebanders van BC Reijersdam is dat gemakkelijk om te onthouden , want toen de Koningin haar aftreden bekend maakte , stapte het team van BC Reijersdam de biljartzaal van BV De IJssel binnen om daar als driebandenteam op te treden.

En dat optreden is goed gelukt , want het team van BC Reijersdam won met 2-5.

Klaas Riezebos had moeite om te erkennen , dat je niet iedere week een moyenne van 1,00 haalt, doch hij speelde nu op zijn normale niveau en won zijn partij tegen André Kalter , die nog steeds last heeft van een lastige blessure en niet zijn normale niveau kon halen , met een moyenne van 0,500.Andre behaalde een moyenne van 0,634.

Rens Jager begon heel voortvarend en speelde lange tijd op een moyenne boven de 1,00 , doch op het einde van de partij haperde de productie iets , maar hij won zijn partij met een moyenne van 0,767 tegen Henk Kalter die bleef steken op een moyenne van 0,400.

Hans Hartong deed wat van hem verwacht werd , namelijk zorgen voor de twee punten voor BV De IJssel , hij won zijn partij tegen Johan Kranenburg , die twee caramboles tekort kwam. Hans Hartong speelde met een moyenne van 0,441 en Johan Kranenburg 0,395.


Het libreteam 1 van BC Reijersdam won de thuiswedstrijd tegen DOS/Hattem met 6-1.

Rens Jager , moyenne 3,46 , en Harry Winkeler , moyenne 1,86 , wonnen hun partijen en Jaap Ripke , moyenne 2,10 , speelde remise.

Het libreteam 2 van BV Reijersdam leed haar eerste nederlaag van dit seizoen, de uitwedstrijd tegen BV Tholen uit Emmeloord werd met 5-4 verloren.

Arend Bossink, moyenne 1,88 , en Fre Bossink , moyenne 0,88 , wisten hun partij te winnen, echter onvoldoende om de volle winst binnen te halen.


In de dagcompetitie speelde deze week team 1 tegen team 2 , het werd 40-37 overwinning voor team 1.Rens Jager , moyenne 2,36 en Johan Kranenburg , moyenne 1,32 zorgden voor de winst partijen.

DRIEBANDERS BC REIJERSDAM (TOCH) KAMPIOEN.

De driebanders van BC Reijersdam zijn toch kampioen geworden van de KNBB district Zwolle in de B2 klasse.

De laatste wedstrijd afgelopen maandagavond thuis tegen Z.B.C. uit Zwolle werd met 5-2 gewonnen , Klaas Riezebos had weinig tegenstand en kon zijn partij winnen met een moyenne van 0,441 , Rens Jager had moeilijker en kon het niet bolwerken tegen zijn tegenstander en met een moyenne van 0,538 moest hij de winst aan zijn tegenstander laten , Johan Kranenburg kwam vlot op een grote voorsprong , doch liet zijn tegenstander in de eindfase toch nog dicht bij komen , hij won wel de partij met een moyenne van 0,388.

Toen was het afwachten wat de concurrenten zouden doen.

K.B.C.1911 speelde ook op de maandagavond tegen stadgenoot BV De IJssel.

De driebanders van BV De IJssel deden hun sportieve plicht en wonnen overtuigend met 6-1 van de K.B.C. , de volgende dag moest de andere concurrent BV Oudleusen spelen tegen BV De Schout en in Hoogeveen.

Ook Oudleusen liet zich ook verrassen en verloor met 2-5 , zodat BC Reijersdam alsnog kampioen in de B2 klasse werd met 3 punten voorsprong op Oudleusen dat K.B.C.1911 nog van de tweede plaats verdrong door een hogere percentage gemaakte caramboles.

Toch nog een verdiend kampioenschap , het team heeft de langste periode gedurende het seizoen bovenaan gestaan , alleen in de laatste ronden werden veel punten verspeeld.

Het driebandenteam van BC Reijersdam moet nu de Gewestelijke tussenronde, voor plaatsing voor de finale van  het gewest Noord-Oost Nederland ,  spelen op 11 mei a.s. in Steenwijk tegen de 2e. geplaatste van de B2 klasse van het district Noordoost Overijssel en de 2e. geplaatste van het  district Groningen-Drenthe.